Naturbyn är en unik stug- och upplevelseby, gömd bland tunga granar och tallar vid en stillsam vik i sjön Eldan i Värmland. I Naturbyn finns stugor, trädhus, en husbåt, bastu med mera, som är byggt både för hand och på plats. Inga tunga maskiner har fått tillträde här.

Här kan du koppla av och njuta av allt som naturen erbjuder. Från att laga mat på öppen eld, bad i vedeldad tunna eller bastu med ett uppfriskande dopp i sjön. Under dagen kan du också ta en kanottur på sjön och hitta många små öar och ensliga badplatser. Sjön har gott om fisk, så varför inte fånga en abborre eller gädda för lunch? Du kan laga mat och kaffe över öppen eld och fylla din mugg med vatten från en naturlig kallkälla.


NJUT AV TYSTNADEN

På kvällen tar du ett avkopplande bad i den vedeldade bastun, drömmer dig bort i fotogenlampans mjuka sken och lyssnar på spraket från kaminen. På morgonen kanske du vaknar med ljudet av fågelsång uppe från träden. Tar ett uppfriskande morgondopp medan dimman lättar över sjön och sedan låter solen torka din kropp. Vad mer behöver du? Ingen elektricitet, ingen WIFI, inga störande ljud. Bara du och naturen.

PLANERA DITT BESÖK

VÅRA STUGOR

I Naturbyn erbjuder vi tre olika typer av handbyggda stugor. Välj mellan att bo på vatten i vår husbåt, på land i en av våra skogsstugor eller uppe i träden i ett av våra trädhus. Alla stugor har en egen liten terrass med handgjorda möbler, inuti stugan finns bord och stolar, bekväma sängar och en fantastisk utsikt. På följande sidor finns:

Husbåt

“En absolut idyll. Vi bodde i den flytande stugan, vaknade upp med en ny utsikt över sjön varje dag.”

Trädhus

“Vår vistelse i Naturbyn i ett av trädhusen var så rogivande och samtidigt en sådan energikick!”

Skogsstuga

“Mitt i naturen i en hus gjord av trä. Det här är vad ekoturism och upplevelser handlar om.”

.

 

PLANERA DITT BESÖK

Vi ser redan fram emot er besök!

Klicka här

INTRYCK

Naturligt avbrott
Naturen ger oss ro och styrka. Låt dig själv följa med naturens skiftningar utan att bli störd av det vardagliga livet. I Naturbyn kan du få en välbehövlig paus i naturen.

Morgonen dimma
Njut av den tidiga morgonen som vaknar. Lyssna på fågelsången som spelar runt dig. Dimman på sjön rör sig långsamt och visar vägen för den varma morgonsolen.

Kyliga kvällar
Runt din egen öppna eld kan du sitta ute i timmar och njuta av de lugna nätterna och stjärnorna.

Spektakuläre vyer
Naturen ger oss varje dag ny vy beroende på vädret. Alla stugor har egen unik utsikt över sjön. Oavsett om det är på vattnet eller mellan träden.

Varm och mysig atmosfär
Alla stugor har egen privat terrass med handgjorda möbler, ett mysigt hörn med bord och stolar inuti stugan, bekväma sängar och en fantastisk utsikt.

Naturbyn Presentkort

Nu finns det äntligen möjlighet att den perfekta julklappen 🙂 Köp en presentkort!

Läs mer

"Vackert, lugnt och perfekt nära naturen. Komma bort från stressen i vardagslivet. "

VÅRA OLIKA BOENDEN: HANDBYGGDA TIMMERSTUGOR PÅ LAND, PÅ VATTEN ELLER UPPE I TRÄDEN

Skulle du vilja vakna mellan trädkronorna med utsikt över en vacker lugn sjö? Eller till och med vakna på sjön i den flytande stugan? Det är möjligt här i Naturbyn. Vi erbjuder olika handgjorda stugor på land, två trädhus och en husbåt. För allmän användning finns vedeldad bastu, ett utomhuskök, en dusch där du själv värmer och pumpar vattnet och ett gemensamt Långhus med öppna eldar och levande ljus. Här i Naturbyn kan du uppleva en oförglömlig paus i naturen där du kan njuta av friluftslivet på ett enkelt sätt.

Instagram

 ?>
 ?>
 ?>
 ?>

BOKA HELA NATURBYN

Det är möjligt att boka hela Naturbyn och bara vara för er själva. Till exempel födelsedagskalas kompisgänget eller ett företagsevenemang. Ett oförglömligt minne i naturen.

> ANMÄLAN FÖR MER INFORMATION <

Lakan

Vi försöker tänka på miljön. Våra lakan är 100% organiskt och naturvänligt och lokalt producerade

Öppna eldar

De öppna eldarna är rogivande och varma för att sitta njuta av kopp en kaffe eller te

Matlagning i naturen

Laga dina måltider på öppen eld eller använd stenugnen för bröd eller pizza

Privat terrass

Varje stuga har egen privat terrass med spektakulär utsikt

Ingen elektricitet

Bo i en ekologiskt byggda trästugor helt utan el och njut av enkelheten

Ingen Wi-Fi

Det finns absolut ingen WIFI i Naturbyn...

Are you ready for a nature break?

Book your visit

Hej! We are using basic analytical cookies for (trying to) understanding website experiences.